Aynur Aydın - Kasırga

Etiketler Aynur Aydın ın Kasırga müzikleri mp3 leri,Aynur Aydın Kasırga Yeni Şarkısı mp3 İndir,Aynur Aydın Kasırga mp3 İndir,Aynur Aydın mp3 İndir.
Sanatçı Aynur Aydın - Kasırga
Kategori mp3-indir
Şarkı 220 Kez dinlenen şarkıları
Albüm Şarkı ve Müzik listesi

Aynur Aydın - Kasırga Hakkında Detaylar

Aynur Aydın - Kasırga Şarkı Sözleri Birden bir kasırga ortasında başlayan bir masal sanki Güneş doğdu bizim üstümüze, Allah ın bir lütfu belki Yarım kalan yanım tamamlandı senle aşkım, bunu bil ki Bu kalp senin artık, inanmışım her şeyimle sensin ilki

 

Aynur Aydın - Kasırga Şarkı Sözleri 

Birden bir kasırga ortasında başlayan bir masal sanki

Güneş doğdu bizim üstümüze, Allah'ın bir lütfu belki

Yarım kalan yanım tamamlandı senle aşkım, bunu bil ki

Bu kalp senin artık, inanmışım her şeyimle sensin ilki

Ne olur, bırakma, tut ellerimden, üşümesin sensiz diye

Üşümesin sensiz diye, üşümesin sensiz diye, of

Avazım çıktığı kadar haykırırım dünyaya seni seviyorum diye

Seni seviyorum diye, seni seviyorum diye, aşkım

Birden bir kasırga ortasında başlayan bir masal sanki

Güneş doğdu bizim üstümüze, Allah'ın bir lütfu belki

Yarım kalan yanım tamamlandı senle aşkım, bunu bil ki

Bu kalp senin artık, inanmışım her şeyimle sensin ilki

Ne olur, bırakma, tut ellerimden, üşümesin sensiz diye

Üşümesin sensiz diye, üşümesin sensiz diye, of

Avazım çıktığı kadar haykırırım dünyaya seni seviyorum diye

Seni seviyorum diye, seni seviyorum diye, aşkım

Hikaye kurgusu

Şarkı, bir kasırga sırasında başlayan bir aşk hikayesini anlatıyor. Şarkının kahramanı, kasırga sırasında bir yabancıyla tanışıyor ve birbirlerine aşık oluyorlar. Bu aşk, kahramanın hayatında bir dönüm noktası oluyor ve onu daha mutlu biri yapıyor.

Ana tema

Şarkının ana teması, aşkın dönüştürücü gücüdür. Kasırga, kahramanın hayatının zorlu bir dönemidir. Ancak, bu dönemde tanıştığı aşk, ona yeni bir umut ve güç veriyor.

Konu analizi

Şarkının konusu, bir kasırga sırasında başlayan aşk hikayesidir. Bu hikaye, aşkın beklenmedik bir zamanda ve yerde ortaya çıkabileceğini ve hayatımızı dönüştürebileceğini gösteriyor.

Duygu analizi

Şarkı, aşkın coşkusu ve mutluluğunu ifade ediyor. Şarkının sözlerinde, aşkın verdiği heyecan, umut ve mutluluk duyguları hissediliyor.

Anlamsal ağ analizi

Şarkının anlamsal ağı, aşk, kasırga, güneş, tamamlanma, kalp ve umut kelimelerini içeriyor. Bu kelimeler, şarkının teması ve konusunu yansıtıyor.

Konuşma analizi

Şarkı, birinci tekil şahısta anlatılıyor. Bu, kahramanın aşk hikayesini kendi ağzından anlattığını gösteriyor.

Anlatsal analiz

Şarkı, bir başlangıç, gelişme ve sonuç bölümüne sahip. Başlangıç bölümünde, kasırga ve aşkın başlaması anlatılıyor. Gelişme bölümünde, aşkın büyümesi ve kahramanın hayatındaki etkisi anlatılıyor. Sonuç bölümünde ise, aşkın kahramanı nasıl dönüştürdüğü anlatılıyor.

Eleştirel analiz

Şarkı, aşkın gücünü ve güzelliğini başarılı bir şekilde anlatıyor. Şarkının sözleri, aşkın verdiği duyguları etkili bir şekilde ifade ediyor.

Kullanılan dil analizi

Şarkıda, gündelik dilin yanı sıra, aşkı ve coşkuyu ifade eden metaforlar ve benzetmeler de kullanılıyor. Örneğin, "kasırga" kelimesi, aşkın güçlü ve yıkıcı etkisini temsil ediyor. "Güneş" kelimesi ise, aşkın getirdiği umut ve mutluluğu temsil ediyor.

Şarkının hikayesini belirten yeri

Şarkının hikayesini belirten yer, ilk dörtlüktür. Bu dörtlükte, kasırga ve aşkın başlaması anlatılıyor.

Şarkının özünü belirten yeri

Şarkının özünü belirten yer, üçüncü dörtlüktür. Bu dörtlükte, aşkın kahramanın hayatındaki etkisi anlatılıyor.

Şarkının kahramanı kimdir ve ne yaşıyor?

Şarkının kahramanı, bir kasırga sırasında bir yabancıyla tanışan bir kadındır. Bu aşk, kahramanın hayatında bir dönüm noktası oluyor ve onu daha mutlu biri yapıyor.

Şarkının psikolojik analizi

Şarkı, aşkın bir kişinin duygusal durumunu nasıl değiştirebileceğini gösteriyor. Kahraman, kasırga sırasında yaşadığı zorlu dönemden sonra, aşk sayesinde kendini daha mutlu ve huzurlu hissediyor.

Şarkının anlatan anahtar kelimeler nelerdir ve şarkı içindeki anlamları?

Şarkının anlatan anahtar kelimeleri şunlardır:

  • Kasırga: Aşkın güçlü ve yıkıcı etkisini temsil ediyor.
  • Güneş: Aşkın getirdiği umut ve mutluluğu temsil ediyor.
  • Yarım kalan yanım: Kahramanın aşk olmadan önce yaşadığı eksiklik ve yalnızlığı temsil ediyor.
  • Bu kalp senin artık: Kahramanın aşkını kabul ettiğini ve ona ait olduğunu ifade ediyor.
  • Ne olur, bırakma, tut ellerimden: Kahramanın aşkı kaybetmekten korktuğunu ve ona sıkıca tutunduğunu ifade ediyor.

Genel mesajı nedir?

Şarkının genel mesajı, aşkın hayatımızı dönüştürücü bir güç olduğudur. Aşk, bize umut, mutluluk ve yeni bir başlangıç verebilir.

Sonuç

"Kasırga" şarkısı, aşkın gücünü ve güzelliğini başarılı bir şekilde anlatan bir şarkıdır. Şarkı, aşkı gündelik dilin yanı sıra, metaforlar ve benzetmeler kullanarak etkili bir şekilde anlatıyor.

Sıradaki Şarkılar

  • Shergi - Belamısın Başıma

    Shergi - Belamısın Başıma Shergi - Belamısın Başıma şarkı sözleri Bana yaptıklarını, nasıl unutacağım? Gönlümdeki yarayı, kime anlatacağım? İki elim yakanda! kurtulamazsın benden! Bu aşkın hesabını, mahşerde soracağım! vay..
  • Damla Arıcan - Sanma Yaşarım

    Damla Arıcan - Sanma Yaşarım Damla Arıcan - Sanma Yaşarım şarkı sözleri damla hanım Hayırlı olsun gerçekten çok güzel olmuş herkesin eline emeğine sağlık seninde sesine yüreğine sağlık Allah yolunu açık etsin inşallah başarıların devamını diliyorum sevgiler saygılar
  • Dursun Ali Erzincanlı - Esmaya Mektup

    Dursun Ali Erzincanlı - Esmaya Mektup Müslüman Kardeşler Teşkilatı,nın liderlerinden Muhammet El Belteci,nin Şehit olan kızına yazdığı mektup Dursun Ali Erzincanlı - Esmaya Mektup Rabia,sözleri şiirleri ilahisi dinle indir,Artik uyanmaliyiz uyanmaya ve uyandirmaya calismazsak telafisi hiç bir zaman olmicak pişmanliklara mahkum kalicaz .Allah im sen bize dogru yolu goster
  • Cemal Kuru – Kabrimin İlk Gecesi

    Cemal Kuru – Kabrimin İlk Gecesi cemal kurunun Gel Gel 4 ilahi albumunde seslendirdiği Kabrimin İlk Gecesi ilahisinin sözlerini ditemizde bulabılırsınız, Cemal Kuru – Kabrimin İlk Gecesi ilahisi dinle indir sözleri,Allahım sen günahlarımı affet çok duygulandım allahım herkese hayırlı ölüm nasip etsin aminnn
  • Hasan Dursun - Aydost

    Hasan Dursun - Aydost Öyle güzel söylemiş sin ki hasan abi bayıldım gerçekten bu ilahi ayrı bir güzel söylemiş sin ramazan ilahileri müziksiz Hasan Dursun - Aydost ilahisi dinle indir,hasan abimiz herzamanki gibi sesiniz huzur Allah razi olsun sevdigimiz bi eseriniz teşekkür ederiz Rabbim yolunuzu açık ve daim etsin inşallah amin amin ecmain selâm ve duâ ile
  • NAZLI ÖKSÜZ - Karadır Bu Bahtım Kara

    NAZLI ÖKSÜZ - Karadır Bu Bahtım Kara NAZLI ÖKSÜZ - Karadır Bu Bahtım Kara şarkı sözleri KARADIR BU BAHTIM KARA Karadır bu bahtım kara, Sözüm kar etmiyor yara, Yaktı yüreğimi nara, Eyvah, eyvah, eyvah ey,
  • Barış Diri - Sende Bir Gün Düşersin

    Barış Diri - Sende Bir Gün Düşersin Barış Diri - Sende Bir Gün Düşersin şarkı sözler iSen de bir gün düşersin Yar elinden ağlarsın Yağmur gibi uçarsın Geriye hayal kalır
  • Banu Parlak - Bi Daha Arama

    Banu Parlak - Bi Daha Arama Banu Parlak - Bi Daha Arama şarkı sözleri Koparır yavaş yavaş yüreğimde fırtına Beni kırdığın o gün geliyor mu aklına? Yine ellerinde ah eder yürekte bir sızı Hadi söyle şimdi sen misin bu kalbin hırsızı?Banu Parlak Beni De Bi Daha Arama mp3 İndir · Banu Parlak ın Beni De Bi Daha Arama Şarkıları müzikleri indir ve mp3leri dinle
  • Latif Doğan - Sözüm Söz

    Latif Doğan - Sözüm Söz  Latif Doğan - Sözüm Söz şarkı sözleri Latif Doğan Sözüm Söz Mp3 İndir, Sözüm Söz Müzik İndir Dinle. Latif Doğan Sözüm Söz Şarkı Sözleri. Elimi elinden ayırmam canım. Yüzüne bakmaya doyamam canım.
  • Decrat - Yandı Gönlüm

    Decrat - Yandı Gönlüm Decrat - Yandı Gönlüm şarkı sözleri Saydın sövdün de yetmez öldür Yağsın nefret, kin olmaz gönlün Sakin kalmaktan başka yol yok Vazgeç