Nahide Babashlı - Benim Hikayem

Etiketler Nahide Babashlı Benim Hikayem mp3 indir. dur beklemeden hızlı bir şekilde indirmek için tıkladınız. Mp3ler Yüksek Kalite ve Güvenli dir.
Sanatçı Nahide Babashlı - Benim Hikayem
Kategori sarki-sozleri
Şarkı 89 Kez dinlenen şarkıları
Albüm Şarkı ve Müzik listesi

Nahide Babashlı - Benim Hikayem Hakkında Detaylar

Nahide Babashlı - Benim Hikayem şarkı sözleri Bu hikâyede yanan ben oldum Bir gülüşe kanan ben oldum Suçlu sen değilsin, benim aslında Benim Hikayem Nahide Babaşli Mp3 İndir ve Benim Hikayem Nahide Babaşli cep telefonuna indirip dinleme Benim Hikayem Nahide Babaşli Mp3

 

Çıkış tarihi: 2019
Sanatçı: Nahide Babaşlı
Albüm: Benim Hikayem

Nahide Babashlı - Benim Hikayem şarkı sözleri

Kendime bi' mezar kazarken buldum Mezarın içinde ben, benim de içimde sen Düşünmekten, ağlamaktan yoruldum Kalbimin içinde sen (sen), kalbinin dışında ben (ben)

Bu hikâyede yanan ben oldum Bir gülüşe kanan ben oldum Suçlu sen değilsin, benim aslında Her hatana susan ben oldum (susan ben oldum)

Bu hikâyede yanan ben oldum Bir gülüşe kanan ben oldum Suçlu sen değilsin, benim aslında Her hatana susan ben oldum (susan ben oldum)

Yüreğimi yakan alevlerde boğuldum Alevin kendisi sen, kendimin düşmanı ben Ateşin üstünü toprağımla soğuttum Soğuyan toprağım ben (ben), toprağın içinde sen (sen)

Bu hikâyede Yanan ben oldum Bir gülüşe kanan ben oldum Suçlu sen değilsin, benim aslında Her hatana susan ben oldum

Bu hikâyede yanan ben oldum Bir gülüşe kanan ben oldum Suçlu sen değilsin, benim aslında Her hatana susan ben oldum

Bu hikâyede yanan ben oldum Bir zalime kanan ben oldum Suçlu sen değilsin, benim aslında Her hatana susan ben oldum

Hikaye Kurgusu

Şarkı, bir kadının yaşadığı acı dolu bir ilişkiyi anlatıyor. Kadın, bu ilişkide kendini bir mezara gömmüş gibi hissediyor. Düşünmekten, ağlamaktan yorulmuştur. Kalbi ve ruhu paramparça olmuştur.

Ana Tema

Şarkının ana teması, aşkın acı ve yıkıcı tarafıdır. Kadın, aşkı uğruna kendini feda etmiş, ancak karşılığında acı ve hayal kırıklığıyla karşılaşmıştır.

Konu Analizi

Şarkının konusu, aşkın iki yüzlülüğüdür. Aşk, bir yandan insanı mutlu ederken, diğer yandan da yıkıma uğratabilir.

Duygu Analizi

Şarkı, yoğun bir hüzün ve acı duygusu içeriyor. Kadın, yaşadığı aşkın acısıyla kendini yitirmiş durumdadır.

Anlamsal Ağ Analizi

Şarkının anlamsal ağı, aşk, acı, hüzün, hayal kırıklığı, mezar, yorgunluk, ateş, kül gibi kavramlardan oluşuyor. Bu kavramlar, şarkının temasını ve duygusunu yansıtıyor.

Konuşma Analizi

Şarkı, birinci tekil şahıs ağzından anlatılıyor. Bu, şarkının daha samimi ve içten olmasını sağlıyor.

Anlatsal Analizi

Şarkı, iki bölümden oluşuyor. İlk bölümde, kadın yaşadığı aşkın acısıyla kendini bir mezara gömmüş gibi hissediyor. İkinci bölümde ise, aşkın acısıyla yanmış ve kül olmuş bir halde kendini yeniden inşa etmeye çalışıyor.

Eleştirel Analizi

Şarkı, aşkın iki yüzlülüğünü eleştirel bir şekilde ele alıyor. Aşk, bir yandan insanı mutlu ederken, diğer yandan da yıkıma uğratabilir. Bu nedenle, aşka karşı dikkatli olmak gerekir.

Kullanılan Dil Analizi

Şarkıda, sade ve anlaşılır bir dil kullanılıyor. Bu, şarkının daha geniş bir kitleye hitap etmesini sağlıyor.

Şarkının Hikayesini Belirleyen Yer

Şarkının hikayesini belirleyen yer, ilk bölümün sonu ve ikinci bölümün başı olan "Yüreğimi yakan alevlerde boğuldum" dizeleridir. Bu dizeler, kadının aşkın acısıyla yanarak kül olduğunu gösteriyor.

Şarkının Özünü Belirleyen Yer

Şarkının özünü belirleyen yer, ikinci bölümün sonu olan "Her hatana susan ben oldum" dizeleridir. Bu dizeler, kadının aşk uğruna kendini feda ettiğini ve karşılığında acı ve hayal kırıklığıyla karşılaştığını gösteriyor.

Şarkının Kahramanı Kimdir ve Ne Yaşıyor?

Şarkının kahramanı, aşkın acısıyla kendini yitirmiş bir kadındır. Bu kadın, aşk uğruna kendini feda etmiş, ancak karşılığında acı ve hayal kırıklığıyla karşılaşmıştır.

Şarkının Psikolojik Analizi

Şarkı, aşkın yarattığı psikolojik travmayı anlatıyor. Kadın, aşkın acısıyla kendini bir mezara gömmüş gibi hissediyor. Düşünmekten, ağlamaktan yorulmuştur. Kalbi ve ruhu paramparça olmuştur.

Şarkının Anlatan Anahtar Kelimeler Nelerdir ve Şarkı İçindeki Anlamları?

Şarkının anlatan anahtar kelimeleri şunlardır:

  • Mezar: Aşk yüzünden kendini kaybeden kadını temsil eder.
  • Yürek: Aşk yüzünden yanan ve kül olan kadını temsil eder.
  • Ateş: Aşk yüzünden yaşadığı acı ve yıkımı temsil eder.
  • Kül: Aşk yüzünden yanmış ve kül olmuş kadını temsil eder.

Bu kelimeler, şarkının temasını ve duygusunu yansıtıyor.

Genel Mesaj

Şarkının genel mesajı, aşkın iki yüzlülüğüdür. Aşk, bir yandan insanı mutlu ederken, diğer yandan da yıkıma uğratabilir. Bu nedenle, aşka karşı dikkatli olmak gerekir.

Sonuç

"Benim Hikayem", aşkın acı ve yıkıcı tarafına dair güçlü bir mesaj veren bir şarkıdır. Şarkı, aşk yüzünden acı çeken herkese sesleniyor.

Sıradaki Şarkılar

  • Shergi - Belamısın Başıma

    Shergi - Belamısın Başıma Shergi - Belamısın Başıma şarkı sözleri Bana yaptıklarını, nasıl unutacağım? Gönlümdeki yarayı, kime anlatacağım? İki elim yakanda! kurtulamazsın benden! Bu aşkın hesabını, mahşerde soracağım! vay..
  • Feyzullah Koç - Uhud Dağı

    Feyzullah Koç - Uhud Dağı Feyzullah Koç - Uhud Dağı indir dinle sözleri Feyzullah Koç yeni ilahi dinle, En güzel ilahiler 2021 ilahileri Cebel-i Uhud’u görmedim canlar Benim hasretciğimi çekenler anlar Gelsin de gidelim âşıklar anlar Uhud dağı bugün dile geliyor
  • Damla Arıcan - Sanma Yaşarım

    Damla Arıcan - Sanma Yaşarım Damla Arıcan - Sanma Yaşarım şarkı sözleri damla hanım Hayırlı olsun gerçekten çok güzel olmuş herkesin eline emeğine sağlık seninde sesine yüreğine sağlık Allah yolunu açık etsin inşallah başarıların devamını diliyorum sevgiler saygılar
  • Cemal Kuru – Kabrimin İlk Gecesi

    Cemal Kuru – Kabrimin İlk Gecesi cemal kurunun Gel Gel 4 ilahi albumunde seslendirdiği Kabrimin İlk Gecesi ilahisinin sözlerini ditemizde bulabılırsınız, Cemal Kuru – Kabrimin İlk Gecesi ilahisi dinle indir sözleri,Allahım sen günahlarımı affet çok duygulandım allahım herkese hayırlı ölüm nasip etsin aminnn
  • Uğur Işılak - Kulu Memnun Edemezsin

    Uğur Işılak - Kulu Memnun Edemezsin Gönlümüzün sesi Uğur Işılak Uğur Işılak - Kulu Memnun Edemezsin şarkı sözleri Masum olsan her halinle Dili memnun edemezsin Allah razı olsa bile Eli memnun edemezsin
  • İzzet Yıldızhan - Yalanı Bırak

    İzzet Yıldızhan - Yalanı Bırak İzzet Yıldızhan - Yalanı Bırak şarkı sözleri Yalanı bırak da gel gönül bu affeder Kalanı bırak kalbim bozar sessizliği Günahsa isterim yanımda kal ne fark eder Sevapsa istemem sensizliği Klip güzel sanatçıya diyecek laf yok zaten yine kalite yine mahzen Media
  • İsmail YK ft. Ahmet Sert - AZMA

    İsmail YK ft. Ahmet Sert - AZMA Şarkıyı o kadar keyifle izledim ki bittiğini bile anlamadım İsmail YK ft. Ahmet Sert - AZMA Şarkı Sözleri Hopla zıpla Etrafımda yine topla Bizim bombalı kızlar burda Onlara bak ama azma
  • Pamela - SÖZ

    Pamela - SÖZ Pamela - SÖZ şarkı sözleri Hadi, hadi affettin beni Zamanı saralım yine geri İnişi, çıkışı, tuzu biberi Silmeli geçmişteki kara lekeleri
  • Hasan Dursun - Aydost

    Hasan Dursun - Aydost Öyle güzel söylemiş sin ki hasan abi bayıldım gerçekten bu ilahi ayrı bir güzel söylemiş sin ramazan ilahileri müziksiz Hasan Dursun - Aydost ilahisi dinle indir,hasan abimiz herzamanki gibi sesiniz huzur Allah razi olsun sevdigimiz bi eseriniz teşekkür ederiz Rabbim yolunuzu açık ve daim etsin inşallah amin amin ecmain selâm ve duâ ile
  • Dursun Ali Erzincanlı - Esmaya Mektup

    Dursun Ali Erzincanlı - Esmaya Mektup Müslüman Kardeşler Teşkilatı,nın liderlerinden Muhammet El Belteci,nin Şehit olan kızına yazdığı mektup Dursun Ali Erzincanlı - Esmaya Mektup Rabia,sözleri şiirleri ilahisi dinle indir,Artik uyanmaliyiz uyanmaya ve uyandirmaya calismazsak telafisi hiç bir zaman olmicak pişmanliklara mahkum kalicaz .Allah im sen bize dogru yolu goster