Velet Kimdir

Etiketler Velet Kimdir Biyografisi Albümleri, Şarkıları
Sanatçı Velet Kimdir
Kategori sanatci-biyografileri
Şarkı 99 Kez dinlenen şarkıları
Albüm Şarkı ve Müzik listesi

Velet Kimdir Hakkında Detaylar

Velet Kimdir Biyografisi Albümleri, Şarkıları,Velet in müziği genellikle sokak kültürüne ve günlük yaşama dair konuları işler. Sözleri, çoğunlukla gerçekçi ve toplumsal temaları içermektedir.

 

Rapçi Velet kimdir, kaç yaşında ve gerçek adı ne? Velet şarkıları nedir?

Gerçek Adı: Doğum Tarihi: Doğum Yeri: Burcu: Medeni Hali:
Talip Gören
27.03.1991
Kahramanmaraş
Koç
Bekar
Velet Kimdir? Nereli Kaç Yaşında? Biyografisi ve Hayatı
27 Mart 1991 tarihinde Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde hayata gözlerini açan Velet, sadece 1 yıl kadar burada yaşamış ardından ailesi ile birlikte Londra’ya giderek orada yaşamaya başlamıştır.Gerçek adı Talip Gören olan ünlü rapçi, son dönemlerde seslendirdiği rap şarkılar ile adından söz ettirmiştir.

Okul zamanlarında sık sık kavga eden Velet, 17 yaşına yeni girdiği yıl cezaevine girmiş ve yaklaşık 1 sene boyunca cezaevinde yatmıştır.Cezaevinde kaldığı dönem içerisinde rap şarkılar yazmaya başlamış ve “Aşkın İnadına” adındaki ilk parçasını cezaevinde yazmıştır.

20 yaşındayken Askerlik vazifesini yapmak için Türkiye’ye gelen Velet, askerliğini yapmasının ardından tekrar Londra’ya geri dönmüştür.Yaşadığı yere dönmesinin ardından rap müzik çalışmalarına hız vermiş ve çeşitli rap şarkılar söyleyerek Youtube platformunda yer almaya başlamıştır.

Velet, başta “Beyin Lazım” ve “Çatla” isimli parçalar ile çok sevilmiş ve milyonlarca rap müzik dinleyici tarafından dinlenmeye başlanmıştır.Bu şarkıların ardından “Beladayım“, “Aşk Sadece Anlayana” ve “Uçurumlar” isimli rap şarkılar seslendirmiş ve sevenleri tarafından beğenilmiştir.

Rap müziğin sevilen isimlerinden biri olan Velet sevenleri tarafından hayatı ve eserleri merak konusu olmuştur. Gerçek adı Talip Gören’dir. Sanatçı Kahramanmaraş Elbistan ilçesinde 27 Mart 1991 yılında dünyaya gelmiştir. Ailesi ile beraber 1 yaşındayken İngiltere’nin Londra şehrine taşınmıştır. İlkokul ve liseyi  İngiltere’de okuyan Velet İngilizceyi ana dili gibi bilmektedir. Çıkardığı Türkçe şarkıları ve şarkılarında ki muhteşem sözleri ailesi ve akrabalarından Türkçe öğrenerek ortaya çıkarmıştır.

Sanatçı okul zamanlarında İngiltere de birçok sıkıntıyla karşılaşmıştır. Gurbetçiliğin vermiş olduğu sebeplerden okul yıllarında kültür farklılığı olan çocuklar tarafından dışlanmış bu sebepten dolayı birçok kavgaya karışmıştır. Henüz 17 yaşındayken bir arkadaş kavgası sebebiyle polis tarafından yakalanmış ve 1 sene hapishane de kalmıştır. Hapishane döneminde sonradan hepimizin severek dinleyeceği Aşkın İnadına şarkısını yazmıştır.

20 yaşında Askerlik görevi için Türkiye'ye gelen sanatçı askerliğini yaptıktan sonra tekrar ailesinin yaşadığı yere İngiltere’ye dönüş yapmış ve müzik hayatına son hızla başlamıştır. Büyük bir Sagopa Kajmer hayranı olduğunu rap müziği onun şarkıları ile sevdiğini birçok kez yaptığı canlı yayınlarda ve söyleşilerinde altını çizmiştir.

Velet İsminin Anlamı

İngiltere’de yaşadığı etnik çatışmalardan dolayı sürekli kavga içerisinde olan sanatçı kendisine erkek çocuğu ve halk dilinde yaramazlık yapan, daha çok kavgacı ve söz dinlemeyen anlamlarına gelen Velet takma ismini seçmiştir.

Özel Hayatı

Genellikle şarkıcıların şarkıları kendi hayatından kesitler taşımaktadır şüphesiz Velet de o sanatçılarımızdan biridir. Şarkılarında birçok kez konu aldığı konulardan biride kavgalarıdır. Çocukluk döneminde etnik problemlerden dolayı yaşadığı sorunları kaleme döküp birçok şarkısında yer vermiştir.

Bir evlilik yapan sanatçı evliliğinden bir kızı dünyaya gelmiş ve daha sonrada eşinden ayrılarak evliliğini bitirmiştir. Daha sonra başka bir evlilik yapmayan sanatçı yaşadığı aşkların konularına da şarkılarında yer vermiştir.

Özel hayatında en yakın arkadaşının ihanetine uğrayan Velet’in birçok yerden şarkıları silinmiştir. Milyonlarca kişi tarafından izlenen şarkıları bir günde silinen sanatçı büyük bir yıkıma ve ihanete uğramıştır. Bunca yıl emek ettiği ve birçok kişinin emeği olan şarkıların silinmesi sevenleri tarafından üzüntü ile karşılanmıştır.

Müzik Hayatı

Rap müziğin sevilen ismi velet rap müzik sevgisi ilkokul yıllarında başlamıştır. İlk eseri hapishane döneminde yazdığı Aşkın İnadına şarkısı olan sanatçı Askerde gittiğinde ara vermiş döndükten sonra şarkılarını oluşturmaya İngiltere de devam etmiştir.

Türkiye de rap müziğinin popülerlik kazandığı dönemde müzik hayatına çıkardığı single parçalarla Türkiye de devam ettirme kararı almış ve kısa sürede milyonların sevdiği bir sanatçıya dönüşmüştür. Velet, Beyin Lazım şarkısıyla en çok dinlenenler listesinde yerini almayı başarmıştır.

Ülkemizde en çok Youtube üzerinden dinlenen ve popülerliğini kazanan Velet bizleri birçok güzel eserleriyle tanıştırmıştır. Hit olan şarkılarının başında “Beyin Lazım, Sabahı Bulmaz, Katliam 2 Verse, Uyan Hara Lo, Leyli Lom, Beladayım, Yara Bandı, Çatla gibi eserleri yer almaktadır.

Çatla şarkısı ile ise 10 milyon kişi tarafından izlenmiş ve en sevilen şarkısı olmuştur. Büyük bir kitle en çok Çatla şarkısı ile onu tanımış ve diğer şarkıları da bu saye de dinlenmeye başlanmıştır.

YouTube Kanalı Nedeni İle Yaşadığı Anlaşmazlık

2018 yılında  Velet Resmi youtube kanalında açılan canlı yayına göre %50 kazanç payı isteyen Menajeri Rodii Keelos sanatçıyı videolarını silmekle tehdit edip daha sonra yaşanan anlaşmazlıklar sonun da bütün şarkıları menajeri tarafından silmiştir.

Bunun üzerine büyük bir üzüntüye ve haksızlığa uğrayan velet müziği bırakma kararı almıştır. Sevenlerinin isteği ve gördüğü destek ile şarkı yapmaya tekrar karar vermiştir.2020 yılında çıkardığı Leyla şarkısıyla tekrar sevenleriyle buluşmuştur.

Sıradaki Şarkılar

  • Dursun Ali Erzincanlı - Esmaya Mektup

    Dursun Ali Erzincanlı - Esmaya Mektup Müslüman Kardeşler Teşkilatı,nın liderlerinden Muhammet El Belteci,nin Şehit olan kızına yazdığı mektup Dursun Ali Erzincanlı - Esmaya Mektup Rabia,sözleri şiirleri ilahisi dinle indir,Artik uyanmaliyiz uyanmaya ve uyandirmaya calismazsak telafisi hiç bir zaman olmicak pişmanliklara mahkum kalicaz .Allah im sen bize dogru yolu goster
  • Damla Arıcan - Sanma Yaşarım

    Damla Arıcan - Sanma Yaşarım Damla Arıcan - Sanma Yaşarım şarkı sözleri damla hanım Hayırlı olsun gerçekten çok güzel olmuş herkesin eline emeğine sağlık seninde sesine yüreğine sağlık Allah yolunu açık etsin inşallah başarıların devamını diliyorum sevgiler saygılar
  • Rıza - Zeynel Eskici - Yıkma Umutlarımı

    Rıza - Zeynel Eskici - Yıkma Umutlarımı Sözler ayrı güzel, tulum ayrı güzel, yorumlarda buluşan yurdum insanı ayrı güzelRıza - Zeynel Eskici - Yıkma Umutlarımı dinle mp3 indir Rıza & Zeynel Eskici Yıkma Umutlarımı mp3 indir, Rıza & Zeynel Eskici Yıkma Umutlarımı müzik indir, Rıza & Zeynel Eskici Yıkma Umutlarımı indir.
  • Yusuf Cemal Keskin - Kırmızı Kalem

    Yusuf Cemal Keskin - Kırmızı Kalem Yusuf Cemal Keskin - Kırmızı Kalem şarkı sözleri Büyük üstadımıza selam olsun! Karadeniz müzik alemine giren, girmeye çalışan, yetişen tüm sanatçılar yıllarca üstadın eserlerinin ekmeğini yedi ve yemeye devam ediyor. Bu alemde sanatçıya saygıdan bahsediyorsak; ilk sıraya üstad YUSUF CEMAL KESKİN koyulur.
  • Nil Anka - Senden Sonra

    Nil Anka - Senden Sonra Hem kitabı güzel hemde klibi gerçekten mükemmel bir insan işine istikrarli bir şekilde caba gösteriyor yıllardır Nil Anka - Senden Sonra şarkı sözleri Nil Anka Sen indir, Nil Anka Sen mp3 indir dur, Sen mobil indir, Nil Anka Sen dinle, Sen mp3 indir.
  • Selçuk Balcı - Senelerin Efkarı

    Selçuk Balcı - Senelerin Efkarı Kemençeye fısıldayan adamdan ya da son kemençe bükücüden yine çok güzel şarkı Selçuk Balcı - Senelerin Efkarı şarkı sözleri Bırakın essin rüzgar, kırılacak nem kaldı Ben kimi çok sevdiysem, felek elumden aldı Bırakın essin rüzgar, kırılacak nem kaldı Ben kimi çok sevdiysem, felek elumden aldı
  • Decrat - Yandı Gönlüm

    Decrat - Yandı Gönlüm Decrat - Yandı Gönlüm şarkı sözleri Saydın sövdün de yetmez öldür Yağsın nefret, kin olmaz gönlün Sakin kalmaktan başka yol yok Vazgeç
  • Gizo - Bebek Gibiyim

    Gizo - Bebek Gibiyim Oynamaktan duramıyorum dilime dolandı sesinize sağlık maşallah Gizo - Bebek Gibiyim şarkı sözleri Gizo Bebek Gibiyim indir dur ... En yeni en hızlı, en kaliteli mp3 indirme ve müzik indirme sitelerinden biri
  • Ceylan - Artık Ağlamam

    Ceylan - Artık Ağlamam Şarkı, dinleyiciye her ne kadar zor olursa olsun her acının sonunun geleceğini ve yeniden mutlu olmanın mümkün olduğunu hatırlatır. Ceylan - Artık Ağlamam Şarkı Sözleri Sönmüyor gidişinle büyüdü içindeki yangınım Kimseye değil bu hale koyan kadere dargınım Karla dolu şimdi gözümde büyüttüğüm o dağlarım
  • Uğur Işılak - DUR PATRON DUR

    Uğur Işılak - DUR PATRON DUR Uğur Işılak - DUR PATRON DUR dinle indir bedava şarkısı sözleri ücretsiz dinleyın Boşuna mı müptela olmuşuz sana uğur ışılak bir markadır kaliteli dir insandır viçdan merhamet doğruluk abidesi dir Adam Adam Sanatçı dediğin duruşu bir hedefi olur bunların hepsi var onda helal olsun